Okno Pronorm 76MD ZERO

Pronorm 76MD ZERO

Okno Pronorm 76MD ZERO

Oblika in dizajn:

Nove meje oblike in dizajna. Edinstvena aluminjasta obloga krila omogoča poravnanost krila z okvirjem in minimalnim zamikom stekla. Ostale lastnosti ostajajo iste kot pri Pronorm 76 MD.

 

Alu obloga:

Alu obloga omogoča neomejeno izbiro barv.

 

Oblike oken:

  • Enokrilna okna
  • Dvokrilna okna
  • Enokrilna in dvokrilna balkonska vrata

Podrobnosti izdelka

Tehnične lastnosti oken Pronorm 76MD ZERO:

 

  • Toplotna prevodnost profila Ug=1,1 W/m2K
  • Debelina profila 76 mm (okvir in krilo)
  • 6 komorni profil
  • Trojno tesnenje siva ali črna tesnila
  • Zasteklitev od debeline 48 mm do 56 mm
  • Uporaba neosvinčene plastike

Opis izdelka:

 

Aluminijaste prednje školjke PRONORM 76MD ZERO očarajo s svojim videzom in prednostmi izdelka, podaljšek AluClip Zero postavlja dodatne standarde glede videza in oblikovanja. Oblikovni sistem lupine za KBE-jevo različico centralnega tesnila KBE sestoji iz popolnoma pritrjenega videza s skoraj izravnano stekleno ravnino, različice s površinskim odmikom s klasičnim videzom les-aluminij in lupine v videzu iz celotnega stekla.

Sistem se razlikuje le po dodatno izdelanem krilu in zasnovi. Prednosti prejšnjih aluminijastih školjk iz dobave KBE veljajo tudi za AluClip Zero. Visoka stopnja stabilnosti in obrabe je prav tako pomemben del sistema kot neverjetna paleta barv in premazov. Kot pri vseh kombinacijah PVC in aluminijastih školjk je dobra vrednost toplotne izolacije predvsem PVC profil, in tukaj imate KBE 76 sredinski sistem tesnil, okenski sistem, ki je edinstven na svetu.

Tehnične lastnosti stekel

Največji del okna predstavlja steklo. Glede na vaše želje in potrebe lahko izbirate med veliko vrsto stekel. Stekla se razlikujejo pri izolativnosti, zvočno izolacijo, varnost pred lomom in poškodbami, okrasnimi prečkami, prosojnostj(motna stekla, zrcalna stekla, ornament stekla…).

 

Toplotna izolativnost stekla

Standardno se vgrajuje v stavbno pohištvo dvoslojno steklo 4/16/4 (4 mm steklo, 16 mm medstekleni prostor in 4 mm steklo) s koeficientom toplotnega prehoda U= 1,1 W/m2K in zvočno izolativnostjo 32 dB. Za povečanje izolativnosti stekel se najpogosteje vgradi troslojno izolacijsko steklo 4/12/4/12/4 s koeficientom toplotnega prehoda 0,7 W/m2K.

Kaj pomeni k=1,1 ?

Faktor toplotne prevodnosti U se izraža z enoto W/m2K, ki nam pove koliko wattov toplotne energije preide skozi gradbeni element površine 1m2 v eni uri pri temperaturni razliki 1o C oz. 1 Kelvina. Faktor mora biti čim manjši, da bo skozi gradbeni element prešlo čim manj energije. Sodobno izolacijsko steklo – k=1,1 W/m2K

Zakaj se pojavi rosenje (kondenzacija) na steklih?

Preveč vlage v prostoru vodi k nastajanju plesni na stropu in stenah. Prostor je potrebno načrtno prezračit večkrat na dan po nekaj minut (pri tem zaprite grelna telesa). Suh in s kisikom obogaten zrak, se hitreje segreje, zato se v prostoru po zračenju hitro vzpostavi prijetna temperatura. Kratkotrajno zračenje je učinkovitejše od konstantnega zračenja z odprtim oknom na kip, hkrati pa tudi varčuje z energijo.

 

Več o tehničnih lastnostih stekel >>