Senčila

Rolete služijo tudi kot zaščita pred neznosno vročino v poletnih mesecih in kot zaščita pred izgubo toplote v zimskih mesecih. Ker se nahajajo na zunanji strani oken, preprečujejo segrevanje okenskega stekla in nastanek efekta tople grede v prostoru, pozimi pa poskrbijo za dodatno izolacijo in s tem za prihranek energije. Obenem pa predstavljajo rolete dodaten varnostni element in zaščito pred vlomom saj v spuščenem položaju znatno otežijo vstop skozi okno ali balkonska vrata.

Žaluzije imajo navadno vodoravno razporejene letvice. Letvice imajo večjo širino, kot bi jo našli pri zunanjih senčilih in ležijo na širini 50 mm. Poleg tega ima beneška senčila druge debeline profila in imajo posebno pritrditev. Tu imate izbiro med ploščami na steni ali s pomočjo podpornih vodilnih tirnic.
Žaluzije na zunanji žaluziji ščitijo letvice pred zunanjimi vplivi okolja. Zaradi tega je treba plošče uporabljati tudi na vodilnih tirnicah.

Skupine izdelkov

Pronorm rolete

Rolete

Rolete služijo tudi kot zaščita pred neznosno vročino v poletnih mesecih in kot zaščita pred izgubo toplote v zimskih mesecih. 

Nadokenski sistem rolet
Predokenske vidne rolete
Predokenske podometne rolete

Žaluzije

Žaluzije imajo navadno vodoravno razporejene letvice. Letvice imajo večjo širino, kot bi jo našli pri zunanjih senčilih in ležijo na širini 50 mm.

Notranje žaluzije
Zunanje žaluzije

Pronorm žaluzije

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas.