Lesena okna

Naj bo les stalnica vašega bivanja in življenja

Linija lesenih in les/alu oken MARLES ponuja velik izbor vseh vrst lesa in barvnih kombinacij, tako da izgled okenskega krila lahko povsem prilagodite vašim željam in uskladite z vašim interierjem.

Naša okna so različnih debelin, izdelana iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija. Možna tudi kombinacija različnih vrst lesa in eksotičnega lesa.

Atributi

Barvna karta lesa

“Življenje doživljamo skozi svoje zaznave, obarvano pa je s tistimi barvami, za katere se sami odločimo.” Greg Anderson

Dandanes si lahko lesena okna popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na »i« v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.
Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost lesenih oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

ALU maska

Enkraten izgled in arhitekturne rešitve

Kombinacija aluminija in lesa je združitev najboljših lastnosti obeh materialov; lesena okna z ALU oblogo so enostavna za vzdrževanje in čiščenje in primerna za zahtevnejše vremenske pogoje. Izbirate lahko med katerokoli RAL barvo in barvami različnih vrst lesa ter med spojenimi in varjenimi vogali ALU maske na oknih.

Okovje

Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj in na zračenje. Z uvedbo najnovejših tehnologij lahko nadgradimo osnovno izvedbo okovja do funkcionalnosti daljinskega upravljanja, časovno omejenega zračenja, samodejnega zračenja v intervalih in na daljavo preko aplikacije za pametne telefone.

Lepoto lesa lahko poudarimo tudi z izbiro skritega okovja.

Varnost

Varnost je predpogoj za udobno in sproščeno bivanje in ena od osnovnih potreb vsakega posameznika.

Uporaba kakovostnih materialov, natančna izdelava ter okovje renomiranih proizvajalcev zagotavlja že v standardni izvedbi MARLES oken visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu. Z nadgradnjo vgrajenega okovja ter vgradnjo ustreznih varnostnih stekel in pololiv dosegamo varnostno zaščito MARLES oken do RC2 varnostne stopnje.

Povečano protivlomno zaščito dosegajo MARLES lesena in alu les okna tudi v načinu zračenja s posebnim pogonom okovja, ki omogoča motorno krmiljeno zapiranje okenskega krila obenem pa tudi vzporedni odmik okenskega krila za pribl. 6 mm. Tudi v takšnem odprtem načinu je sistem certificiran za protivlomno okno do standarda RC2.

Design

Moderen izgled, ravne linije in najboljši materiali

Linijo lesenih in alu les oken MARLES odlikuje moderen izgled, ravne linije, najboljši materiali in najboljše tehnološke rešitve.
Poudarjene so ravne linije robov in zaključkov okenskega krila. Zunanja linija in design aluminij maske oken je načrtovana in prilagojena da maksimalno poudari arhitekturo zgradbe, predvsem pa zaradi poravnane linije alu-steklo usklajeno deluje z fasadnimi detajli.

Certifikati

V tujini naša okna testirajo in certificirajo najboljše neodvisne institucije:

PASSIVHAUS, certifikat inštituta v Darmstatu v Nemčiji opredeljuje standarde za pasivno gradnjo in nadzor nad izvedbo gradnje. Z naprednimi tehnologijami in poudarku na razvojni usmerjenosti smo imetnik certifikata, ki izkazuje, da tako naše leseno kot les-alu okno dosega vse potrebne standarde, da je klasificirano kot pravo pasivno okno in ne le kot okno, ki je primerno za pasivne gradnje.

IFT ROSENHEIM certifikati posamičnih izkazov toplotnih prehodnosti oken so pridobljeni s programom preračunavanja, ki je validiran (preverjen) s strani IFT Rosenheim kot notificiranega instituta.

V Sloveniji sodelujemo z inštitutom ZAG in ZRMK, kot vodilnima inštitutoma na področju gradbeništva pri nas.

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas.